Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

Concluziile cursului - Personal Genetics

Personal Genetics in parteneriat cu Clinica Urechii si Asociatia pentru Studiul Auzului au organizat in data de 24 martie a.c. un curs de genetica pentru medicii specialisti ORL. Cursul, desfasurat sub patronajul Societatii Romane de Genetica Medicala si a Facultatii de Medicina si Farmacie Oradea, a avut loc la sediul Clinicii Personal Genetics si a beneficiat de participarea d-lui. Prof. Marius Bembea, medic primar in genetica medicala, Facultatea de Medicina Oradea, a dnei. Lector Univ. Dr. Amelia Dobrescu, UMF Craiova si a dnei. dr. Vasilica Plaiasu, medic primar in genetica medicala, doctor in stiinte medicale la IOMC Prof. dr. Alfred Rusescu.

Tematica cursului a fost orientata catre patologia de specialitate ORL cu accent pe bolile genetice ale analizatorului auditiv:

– prezentarea anomaliilor urechii externe (UE) şi semnificaţia lor ca marker somatic în bolile genetice

– hipoacuzia/ surditatea sindromica: clasificare, forme, cauze, evaluare, etape de diagnostic

– surditatea ereditara non-sindromica: particularitati, clasificare, mutatii, testare genetica si criterii diagnostice

– importanta sfatului genetic in surditatea congenitala

Lucrarile prezentate au creat un cadru proprice de discutii intre medicii ORL-isti si geneticieni pe tema conduitei diagnostice si terapeutice a acestor pacienti.

Necesitatea abordarii multidisciplinare, infiintarea unei baze de date referitoare la surditatea de cauza genetica, importanta diagnosticului in surditatile neurosenzoriale progresive nonsindromice si otospongioscleroza, au fost doar cateva dintre concluziile cursului.

Cursul a fost creditat cu 6 puncte EMC.

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati Mihaela Stoica – Coordonator Marketing Personal Genetics la tel: 0742 019 028 sau e-mail: mihaela.stoica@personalgenetics.ro .