fbpx

Orar : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

contact@personalgenetics.ro

Suna Acum

021 311 0776

Test COVID-19 în maxim 48 de ore! Personal Genetics

    • Home
    • Test COVID-19 în maxim 48 de ore!
test covid 19

Testarea RT-PCR este cea mai sigură metodă de a confirma virusul SARS-COV-2. În perioada incertă pe care o traversăm atât rezultatul pozitiv, cât și cel negativ sunt foarte importante. Laboratorul nostru de testare genetică a fost unul din primele care au acceptat provocarea de a procesa sute de probe prelevate zilnic și suntem mândri că ne putem îndeplini misiunea în fiecare zi.

 

Pentru testarea COVID-19 avem un număr de telefon dedicat

„Testarea RT-PCR COVID-19 este importantă deoarece identifică rapid, chiar de la debut prezența virusului SARS-COV-2 și ajută la diagnosticarea infecției COVID-19 și la alegerea protocolului de tratament. Performanța testării din laboratorul nostru este certificată prin participarea la controlul extern de calitate pentru testarea coronavirus SARS-COV-2 , la prestigioasa instituție europeană EMQN CIC și QCMD. Indiferent de context și de gradul de solicitare al echipei noastre de specialiști în genetică și biologie moleculară, doctori în biologie, pacienții noștri își primesc rezultatul în maxim 48h”

Lector Univ. Dr. Florin Iordache

dr florin iordache

Testarea RT-PCR la Personal Genetics

Încă din aprilie ne-am alăturat luptei împotriva Covid-19 prin punerea la dispoziția publicului și a autorităților din domeniul sănătății a laboratorului nostru de testare. 

Avem o capacitate de recoltare de maxim 60 de pacienți pe zi și prelucrăm în laboratorul nostru peste 750 de teste pe zi. Oferim un rezultat în maxim 48 de ore, dar în multe cazuri reușim să răspundem în 24 de ore. 

Deservim pacienți ai DSP, ai spitalelor publice și private, dar și persoane care își plănuiesc o vacanță în afara țării.

Laboratorul de teste genetice Personal Genetics este unul din centrele acreditate de către Ministerul Sănătății pentru efectuarea testării RT-PCR.

Laboratorul de teste genetice Personal Genetics a participat cu succes la QCMD 2020 Coronavirus Outbreak Preparedness EQA Pilot Study

Venim în ajutorul tău!

Știm cât de important este timpul în general, cu atât mai mult acum. De aceea, pentru persoanele care vor să călătorească în afara țării și au nevoie de un test RT-PCR, facilităm următoarele:

Rezultat în
maxim 48 de ore

Rezultat transmis
pe e-mail

Rezultat
în limba engleză

Pentru testarea COVID-19 avem un număr de telefon dedicat

Cum îți faci testarea RT-PCR la Personal Genetics? 

 

  1. Cere o programare telefonică (0799 010 176);
  2. Confirmă ziua de recoltare prin transmiterea datelor de contact (adresa email, mobil), la noi sau la unul din partenerii noștri;
  3. Completați formularul, tipăriți-l, semnați-l și veniți cu el în clinică pentru prelevarea probei. Puteți descărca de aici cererea de efectuare a testului. O puteți completa electronic, cu majuscule, ca în exemplul de aici urmând pașii: deschideți documentul pdf, accesați submeniul Instrumente (tools), dați click pe Completare și semnare;
  4. Dacă nu puteți completa cererea electronic, menționați acest lucru când faceți programarea și veți primi pe adresa de email cererea pentru testare (consimțământul informat și chestionarul pe proprie răspundere);
  5. În ziua programării se face recoltarea nazofaringiană sau orofaringiană;
  6. În maxim 48 de ore primiți rezultatul prin e-mail.

Programează-te pentru o testare RT-PCR

la una dintre clinicile noastre partenere din țară!

Clinica Sala Palatului

Clinică modernă, multidisciplinară, care oferă o gamă largă de servicii medicale, analize, investigații şi stomatologie de înalt nivel.

Adresă: Strada Ion Câmpineanu nr. 23, Sector 1, București,

Telefon: 0731.345.129

Websitehttps://www.clinicasalapalatului.ro/

Concierge Medical

Clinică de tip boutique, care oferă servicii medicale premium, prin grija și atenția oferite pacienților.

Adresă: Bd. Maresal Averescu 15B-15C, Triumph Business Center, etaj 5, sector 1, București

Telefon: 021 222 1370

Websitehttps://www.conciergemedical.ro/

Medisense

MEDISENSE

MEDISENSE S.R.L. este un laborator de analize medicale dotat cu aparatură de ultimă generație și utilizează reactivi dedicațiîn conformitate cu standardele Uniunii Europene.

Adresă: Str. 9 Mai, Nr. 31, Pozitia 7, Parter, Bacau

Telefon0234.588.646

Website: https://www.medisense.ro/

Avicenna Medical Center

O echipa de profesionisti desavarsiti, dispusi sa colaboreze astfel incat pacientul sa beneficieze de cel mai bun tratament.

Adresă: Strada Alexandru cel Bun 45B, Suceava

Telefon0751.111.299

Website: http://avicennamedical.ro/

Dr.Leventer Centre

Clinică dermatologică ce oferă soluții integrate și complete: analize de sânge, screening și biopsie de piele, microchirurgia Mohs și tratamentul melanomului.

Adresă: Str. Monetăriei, nr. 8, sector 1, București

Telefon: 0213106507

Website: https://leventer.deqoders.com/contact/

 

Clinica Domnița Chiajna

Centru de diagnostic și tratament multidisciplinar care acoperă 16 specialități clinice și paraclinice, pentru copii și adulți.

Adresa: Str Rezervelor 67, Militari Residence, Chiajna

Telefon: 031 9777

Website: www.clinicadomnitachiajna.ro

Testimonial Castel Film

Am colaborat cu Personal Genetics în perioada iulie – august 2020, când compania noastră a realizat producția unui proiect de film cu participare internațională. Personal Genetics a efectuat teste PCR pentru depistarea infectării cu COVID 19 pentru întreaga echipă de film, dovedind de fiecare dată un înalt nivel de profesionalism, promptitudine și seriozitate. Deși am solicitat un număr relativ mare de teste într-un interval de timp scurt, răspunsul laboratorului a fost de fiecare dată unul prompt, astfel încât activitatea noastră de producție de film nu a fost afectată.

Echipa Castel Film 

Testimoniale pacienți

„Îmi era frică. În momentul în care un prieten cu care mă văzusem recent m-a sunat să îmi spună că are un rezultat pozitiv pentru Covid-19, am înghețat. Mii de scenarii au trecut prin mintea mea în câteva secunde. Am sunat urgent la Personal Genetics, le-am explicat situația mea și am putut să mă programez pentru o testare în aceeași zi. Rezultatul negativ mi-a venit pe e-mail a doua zi și am reușit să mă liniștesc. În ciuda situației, experiența de la Personal Genetics, felul în care au răspuns și rapiditatea rezultatului a fost o experiență pozitivă. Mă bucur că există acest nivel de profesionalism și la noi” – Violeta

„Trebuia să plec în concediu în Grecia la câteva zile după ce a fost anunțată nevoia unei testări RT-PCR pentru a trece granița. Inițial nici nu știam ce informații să caut și unde. Un prieten care și-a făcut o testare genetică la Personal Genetics, mi-a sugerat să-i contactez, poate fac și testul RT-PCR. Spre surprinderea mea, răspunsul a fost pozitiv, iar rezultatul mi-a venit pe email, deja tradus în engleză, în timp pentru a fi valabil la graniță. Recomand din suflet!” – Sorina

Despre testarea RT-PCR

Conform ghidului lansat de Organizația Mondială a Sănătății se recomandă prelevarea de probe recoltate prin exudat nazal sau faringian și alte probe din tractul respirator inferior (spută sau lavaj bronhoalveolar – în cazul formelor grave de boală). Din aceste probe se face identificarea virală prin metoda RT-PCR (reacție de polimerizare în lanț). Proba se consideră pozitivă dacă se detectează prezența a 3 secvențe genice din structura virusului SARS-COV-2.

Rezultatul reprezintă statusul viral din momentul recoltării.Rezultatele negative nu exclud posibilitatea existenței infecției cu ARN-ul viral SARS-COV-2; este necesară corelarea clinică cu antecedentele pacientului și datele epidemiologice. Rezultatele pozitive nu exclud infecția concomitentă cu alte virusuri sau bacterii.  

Calitatea slabă a probelor biologice recoltate și transportate necorespunzător de la pacienți constituie cea mai importantă sursă de eroare în diagnosticul de laborator al COVID-19. Materialul mostrei (vată sau bumbac) poate cauza reacții atât fals negative cât și fals pozitive, sau poate influența controlul intern utilizat.

Posibilitatea unor rezultate fals negative se datorează în primul rând modului de recoltare al probei biologice, perioada de viabilitate și condițiilor de transport.

De asemenea, rezultatele pot fi influențate și de momentul infectarii cu virusul SARS-COV-2. Testarea se recomandă începând cu 5-7 zile de la contactul cu o persoana infectată.

Testul diagnostic al SARS-CoV-2 este un test de tip RT-PCR (reacția de polimerizare în lanț), la care se adaugă revers transcriptaza și identificarea în timp real (cu ajutorul unor markeri fluorescenți). Astfel, din proba biologică obținută de la pacient se obține o probă purificată, care conține tot materialul genetic al virusului.
Deci metoda de prelucrare a testelor COVID-19 este realtime PCR din materialul biologic recoltat prin exsudat nazofaringian sau exsudatului orofaringian.
Această metodă detectează virusul în timpul unei infecții curente. Se analizează simultan 3 gene diferite ale virusului, astfel posibilitatea unui rezultat fals negativ este semnificativ redusă față de testele rapide. Rezultatul testării este gata în 24-48 ore de la intrarea în lucru a probei.

Cum aflăm dacă am avut infecția COVID-19?

În momentul în care organismul este expus coronavirusului, sistemul imun va reacționa prin producerea de anticorpi. Testele serologice au posibilitatea de a măsură nivelul anticorpilor IgM și IgG produși de organism atunci când este expus la infecția COVID-19.
Întrucât momentul infectării cu virus este adesea necunoscut, combinarea RT-PCR și a testelor serologice poate îmbunătății acuratețea diagnosticului COVID-19.
Testarea anticorpilor este un instrument de valoare suplimentar, pentru a exclude cazurile RT-PCR negative.
Testele serologice pot juca un rol esențial în lupta împotriva COVID-19, ajutând profesioniștii din domeniul sănătății să identifice persoanele care au fost expuse la virusul SARS-CoV-2 și au dezvoltat un răspuns imun. Rezultatele testelor serologice sunt importante în detectarea infecțiilor la pacienții cu simptomatologie redusă sau asimptomatici.
Detecția anticorpilor specifici anti SARS-CoV-2 de tip IgM și de tip IgG permite evaluarea imunizării organismului.

Despre rezultatele testării RT-PCR

– Rezultatul negativ

Rezultatul negativ reprezintă statusul viral din momentul recoltării, toate genele analizate fiind negative. Rezultatele negative nu exclud posibilitatea existenţei infecţiei cu ARN-ul viral SARS-CoV-2; este necesară corelarea clinică cu antecedentele pacientului şi datele epidemiologice. Rezultatele positive nu exclud infecţia concomitenta cu alte virusuri sau baterii.

Factori care pot genera rezultate fals negative

Calitatea slabă a probelor biologice recoltate şi transportate necorespunzător de la pacienţi constituie cea mai importantă sursa de eroare în diagnosticul de laborator al COVID-19. Materialul monstrei (vată sau bumbac) poate cauza reacţii atât fals negative cât şi fals positive, sau poate influenţa controlul intern utilizat. O probă prelevanta mai devreme de 5 zile de la infecţie poate da un rezultat fals negativ.

Un rezultat fals negativ poate fi explicat prin apariţia de mutaţii la nivelul virusului sau a inhibitorilor în reacţia PCR. La pacienţii cu suspiciune fermă de infecţie SARS-CoV-2 se pot preleva şi testă probe suplimentare de la nivelul tractului respirator inferior.

+ Rezultatul pozitiv

Rezultatul pozitiv reprezintă statusul viral din momentul recoltării, toate genele analizate fiind positive. Rezultatele positive sugerează prezenta ARN-ului viral SARS-CoV-2; este necesară corelarea clinică cu antecedentele pacientului şi datele epidemiologice. Rezultatele positive nu exclud infecţia concomitenta cu alte virusuri sau bacterii. .

Prezenţa genei E sugerează o infecţie respiratorie de tip SARSr-CoV nespecifica 2019-nCoV, dar specifică tuturor virusurilor respiratorii din Linia B (subgenul Sarbecovirus) care include tulpinile SARS-CoV, SARS-CoV-2, şi Bat SL-CoV-WIV1

Factori care pot genera rezultate fals pozitive

Calitatea slabă a probelor biologice recoltate şi transportate necorespunzător de la pacienţi constituie cea mai importantă sursa de eroare în diagnosticul de laborator al COVID-19. Materialul monstrei (vată sau bumbac) poate cauza reacţii atât fals negative cât şi fals positive, sau poate influenţa controlul intern utilizat.

? Rezultatul incert

Rezultatul incert reprezintă statusul viral din momentul recoltării, genele analizate fiind discordante. Un rezultat incert poate sugera infecţia pacientului cu un virus SARS-CoV-2 care a suferit mutaţii sau cu alte tipuri de virusuri SARS.

Prezenţa genei E sugerează o infecţie respiratorie de tip SARSr-CoV nespecifica 2019-nCoV, dar specifică tuturor virusurilor respiratorii din Linia B (subgenul Sarbecovirus) care include tulpinile SARS-CoV, SARS-CoV-2, şi Bat SL-CoV-WIV1

Factori care pot genera rezultate fals pozitive sau negative

Calitatea slabă a probelor biologice recoltate şi transportate necorespunzător de la pacienţi constituie cea mai importantă sursa de eroare în diagnosticul de laborator al COVID-19. Materialul monstrei (vată sau bumbac) poate cauza reacţii atât fals negative cât şi fals positive, sau poate influenţa controlul intern utilizat. O probă prelevanta mai devreme de 5 zile de la infecţie poate da un rezultat fals negativ.

Un rezultat fals negativ poate fi explicat prin apariţia de mutaţii la nivelul virusului sau a inhibitorilor în reacţia PCR. La pacienţii cu suspiciune fermă de infecţie SARS-CoV-2 se pot preleva şi testă probe suplimentare de la nivelul tractului respirator inferior.

 

Pentru testarea COVID-19 avem un număr de telefon dedicat