Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

Testare COVID-19 - Personal Genetics

SARS-CoV-2 este un virus ce face parte din grupul coronavirusurilor, un grup extins de virusuri care infectează atât animalele cât și oamenii.

Acesta a fost identificat pentru prima dată în decembrie 2019 într-un focar de pneumonie din China (orașul Wuhan, provincia Hubei) și nu fusese identificat anterior la om. În prezent sunt focare de infecții cu noul coronavirus, SARS-CoV-2 peste tot în lume. Este esențial în această perioadă să susținem eforturile autorităților de a limita răspândirea bolii.

În contextul generat de evoluția pandemiei și în deplin acord cu măsurile și protocoalele impuse de către autoritați, Personal Genetics contribuie la creșterea capacității de testare pentru COVID-19 cu 100 teste/zi, deservind astfel DSP, instituțiile și spitalele publice. Testele nu pot fi efectuate la cerere.

Metoda de prelucrare a testelor COVID-19 este realtime PCR din materialul biologic recoltat prin exsudat nazofaringian  sau exsudatului orofaringian.

Această metodă detectează virusul în timpul unei infecții curente. Se analizează simultan 3 gene diferite ale virusului, astfel posibilitatea unui rezultat fals negativ este și mai redusă față de testele rapide. Rezultatul testării este gata în 24 ore de la intrarea în lucru a probei.