Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

Testul de diagnostic RT-PCR si analizele serologice COVID-19

Ne bucurăm să anunțăm că testul de diagnostic RT-PCR pentru detectia genelor E, N, RdRP din structura virusului 2019-nCoV si pachetul Anti SARS CoV 2 IgM si Anti SARS CoV 2 IgG sunt disponibile la cerere, contra cost, pentru publicul larg.

Pentru programare la testarea COVID-19 avem un număr de telefon dedicat: 0799 010 176

Află că ești bine în această perioadă!

Pentru cei mai mulți dintre noi urgența de a merge la medic, la tratament trece de-acum pe primul plan, chiar dacă traversăm o perioadă excepțională, cu multe provocări, cu multe temeri și întrebari.
Pericolul extinderii rapide și necruțătoare a pandemiei COVID-19 impune măsuri stricte de distanțare socială.
Înainte de a începe investigațiile sau tratamentul recomandăm testarea de diagnostic COVID-19 (RT-PCR) și testările serologice pentru a afla dacă ai trecut cu bine prin acesta perioadă până acum.

 

Ce este SARS-CoV-2 sau COVID-19?

SARS-CoV-2 este un virus ce face parte din grupul coronavirusurilor, un grup extins de virusuri care infectează atât animalele cât și oamenii.
Acesta a fost identificat pentru prima dată în decembrie 2019 într-un focar de pneumonie din China (orașul Wuhan, provincia Hubei) și nu fusese identificat anterior la om. În prezent sunt focare de infecții cu noul coronavirus, SARS-CoV-2 peste tot în lume. Este esențial în aceasta perioadă să susținem eforturile autorităților de a limita raspândirea bolii.
COVID-19 este numele infecției provocate de virusul SARS-CoV-2.

 

Cum se transmite infecția COVID-19?

1. De la om la om, dacă persoanele se află la o distantă mai mică de 2m, prin picăturile lui Flügge. Transmiterea este pe cale respiratorie, prin picături de secreție produse când o persoană infectată tușește sau strănută.

2. Transmiterea este posibilă și prin contactul direct cu fluide (sânge, materii fecale, urină, salivă, spermă) de la o persoană infectată.

3. Transmiterea de la animale la om, prin contactul cu animale bolnave sau cu produse de la acestea. Se recomandă evitarea contactului cu animale bolnave și pregătirea corespunzătoare a alimentelor înainte de a fi consumate.

4. Atingerea suprafețelor obiectelor contaminate de virus – nu se cunoaște rezistența virusului pe suprafețele obiectelor și acest tip de transmitere nu reprezintă o cauza principală de infectare. Este posibil că o persoana să contacteze virusul COVID-19 prin atingerea unor suprafețe contaminate și apoi prin atingerea propriei guri, a nasului sau a ochilor să se infecteze. În aceste condiții se recomandă măsuri de precauție și dezinfectarea cu alcool.

 

Care este testul de diagnostic?

Testul diagnostic al SARS-CoV-2 este un test de tip RT-PCR (reacția de polimerizare în lanț), la care se adaugă revers transcriptaza și identificarea în timp real (cu ajutorul unor markeri fluorescenți). Astfel, din proba biologică obținută de la pacient se obține o probă purificată, care conține tot materialul genetic al virusului.
Deci metoda de prelucrare a testelor COVID-19 este realtime PCR din materialul biologic recoltat prin exsudat nazofaringian sau exsudatului orofaringian.
Această metodă detectează virusul în timpul unei infecții curente. Se analizează simultan 3 gene diferite ale virusului, astfel posibilitatea unui rezultat fals negativ este semnificativ redusă față de testele rapide. Rezultatul testării este gata în 24 ore de la intrarea în lucru a probei.

 

Cum aflăm dacă am avut infecția COVID-19?

În momentul în care organismul este expus coronavirusului, sistemul imun va reacționa prin producerea de anticorpi. Testele serologice au posibilitatea de a măsură nivelul anticorpilor IgM și IgG produși de organism atunci când este expus la infecția COVID-19.
Întrucât momentul infectării cu virus este adesea necunoscut, combinarea RT-PCR și a testelor serologice poate îmbunătății acuratețea diagnosticului COVID-19.
Testarea anticorpilor este un instrument de valoare suplimentar, pentru a exclude cazurile RT-PCR negative.
Testele serologice pot juca un rol esențial în lupta împotriva COVID-19, ajutând profesioniștii din domeniul sănătății să identifice persoanele care au fost expuse la virusul SARS CoV-2 și au dezvoltat un răspuns imun. Rezultatele testelor serologice sunt importante în detectarea infecțiilor la pacienții cu simptomatologie redusă sau asimptomatici.
Detecția anticorpilor specifici anti SARS-CoV-2 de tip IgM și de tip IgG permite evaluarea imunizării organismului.

Pentru mai multe detalii despre cum vă puteți testa sunați la 0799 010 176

Recoltarea se face in clinica Personal Genetics.

Teste disponibile publicului larg, contra cost:

  1. Detectia genelor E, N, RdRP din structura virusului 2019-nCoV prin metoda qRT-PCR
  2. Pachet Anti SARS CoV 2 IgM si Anti SARS CoV 2 IgG