Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

Studiul Genomewide de tulburare bipolara I si Ghidul pentru evaluarea riscului genetic pentru tulburare bipolara I in populatia Romaniei - Personal Genetics

Personal Genetics este partener in 2 proiecte de cercetare care au primit finantare din partea Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii in cadrul programului PCCA 2 Sanatate.

„Studiul Genomewide de tulburare bipolara I si Ghidul pentru evaluarea riscului genetic pentru tulburare bipolara I in populatia Romaniei” a fost depus de catre Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”. In cadrul acestui proiect se vor folosi tehnici moderne de biologie moleculara (Next Generation Sequencing) pentru identificarea markerilor genetici implicati in declansarea bolii si descoperirea de posibile noi tinte terapeutice.

Proiectul s-a calificat cu al-3 lea punctaj dintr-un total de 72 de proiecte depuse. Rezultatele studiilor vor avea o utilitate practica imediata prin introducerea lor in diagnostic.