Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

Paneluri de gene in carcinogeneza

Cancerul reprezintă un grup de boli caracterizat prin alterarea proceselor de proliferare, creştere şi diferenţiere celulară. Cancerul reprezintă una din principalele cauze de deces, fiind responsabil de 1 din 8 decese plan mondial, fiind a doua cauză de deces după bolile cardiovasculare.

Factorii de risc implicaţi în apariţia cancerului sunt numeroşi şi includ factori nemodificabili precum predispoziţia genetică, vârsta, sexul, constituţia endocrină, etc. şi modificabili precum fumatul, consumul de alcool, mediul de lucru toxic, etc.

Cauza principală a apariţiei cancerului este considerată a fi alterarea ADN determinată de factori exogeni (de mediu) sau endogeni (personali, inclusiv constituţia genetică).

Peste 600 de gene implicate în dezvoltarea cancerului au fost identificate până în prezent, o parte având rol în iniţierea cancerului, iar altele în progresia sa. O parte dintre mutaţiile acestor gene pot fi moştenite de la părinţi, iar cealaltă parte pot fi dobândite în cursul vieţii.

Panelurile de gene implicate în apariţia cancerului au rolul de a identifica persoanele cu risc crescut de a dezvolta cancere în timpul vieţii şi tipurile de cancere la care persoana investigată este susceptibilă.

Momentan nu sunt disponibile articole pentru medici