Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

Tumori asociate genei MGMT

Gena MGMT determină sinteza unei proteine cu rol în repararea modificărilor ADN induse de agenţi mutageni precum agenţii alkilanţi. Gena MGMT protejează astfel împotriva apatiţiei cancerelor, iar modificări ale ei sunt asociate cu apariţia mai multor tipuri de cancere precum: cancerul colorectal, pulmonar, testicular, limfoame, melanoame şi glioblastoame.

Metilarea (modificarea etichetei moleculare) promoterului (porţiunii de început a) genei MGMT este întâlnită în 35-45% din glioblastoamele maligne (gradele III şi IV OMS) şi 80% din glioblastoamele clasa II OMS. Statusul de metilare al promoterului genei MGMT a fost descoperit ca fiind un predictor pozitiv independent al supravieţuirii pacienţilor ce primesc tratament chimioterapic cu agenţi alkilanţi, aceştia având o supravieţuire mai bună comparativ cu pacienţii ce nu prezintă metilarea promoterului genei.

Metilarea promoterului genei MGMT a fost întâlnită şi în 46% din cancerele testiculare, cu o frecvenţă mai mare pentru nonseminoame (69%) comparativ cu seminoame (24%).

Momentan nu sunt disponibile articole pentru medici