Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

Conferinta Nationala de Genetica Medicala- Personal Genetics

Conferinta Nationala de Genetica Medicala, manifestare anuala organizata de Societatea Romana de Genetica Medicala, a avut loc in perioada 26-28 septembrie 2013, la Paltinis. Evenimentul a reunit: geneticieni, medici pediatri, medici neonatologi, biologi precum si medici de familie interesati de patologia genetica.

Echipa centrului Personal Genetics a sustinut in cadrul conferintei trei prezentari in plen care s-au bucurat de un mare interes. Acestea au tratat probleme de paleogenetica moleculara – elucidarea originii, identitatii si inrudirii primilor Domnitori ai Moldovei, utilitatea analizei citogenetice conventionale si aCGH in diagnosticul sarcinilor oprite in evolutie si a celor cu anomalii ecografice fetale, precum si importanta tehnologiei aCGH la pacienti cu anomalii de dezvoltare.

De asemnea centrul a fost reprezentat si in sectiunea de postere cu diagnosticul citogenetic in leucemii si detectia mutatiilor activatoare in gena K-RAS in cazul pacientilor cu cancer colorectal.

Echipa Personal Genetics prezenta la editia din acest an a Conferintei Nationale de Genetica Medicala a fost formata din: prof. dr. Alexander Rodewald, dr. Monica Stoian, biol. Cristina Ionescu, biol. Pompilia Apostol, biol. Sonia Spandole si Vladimir Celmare – Director marketing si dezvoltare.

Despre Centrul de Genetica Medicala Personal Genetics

Personal Genetics este un centru de genetica medicala umana infiintat in anul 2011, care furnizeaza clientilor sai informatii genetice intr-o maniera responsabila din punct de vedere medical si etic.

Centrul de Genetica Medicala – Personal Genetics este structurat in doua departamente: biologie moleculara si citogenetica, oferind de asemenea servicii de consiliere genetica si psihologica.

Expertiza departamentului de biologie moleculara se focuseaza pe trei categorii de determinari: teste de diagnostic, teste de predispozitie genetica si teste farmacogenetice.

Departamentul de citogenetica asigura un diagnostic citogenetic complex atat pentru diagnosticul prenatal din probe de vilozitati coriale, lichid amniotic, singe fetal, produs de conceptie cat si pentru diagnosticul postnatal din probe de sange periferic pentru nou-nascuti, copii sau adulti precum si din maduva osoasa hematogena pentru identificarea diverselor tipuri de leucemii.

Echipa centrului Personal Genetics este formata din specialisti in domeniul biologiei moleculare si citogeneticii. Nucleul echipei Personal Genetics are o experienta in domeniu de peste zece ani si are in componenta cercetatori stiintifici, absolventi de doctorate in Romania, Germania si Italia. Din echipa Personal Gentics face parte un reputat specialist in citogenetica, profesor universitar la Universitatea din Hamburg, director al Institutului de Biologie Umana al Universitatii din Hamburg.

Laboratorul de genetica medicala din cadrul Personal Genetics este acreditat conform standardului EN ISO 15189:2007 si asigura prin activitatea echipei sale de specialiști, a liniei tehnologice si a facilitatilor de care dispune, un diagnostic genetic avansat si responsabil, acoperind patologii diverse: ginecologice, pediatrice, oncologice, hematologice, neurologice, oftalmologice, endocrinologice.

Domeniile principale de expertiza sunt: biologie moleculara, citogenetica, arrayCGH si secventiere Next Generation.

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati Mihaela Stoica – Coordonator marketing Personal Genetics la tel: 0742 019 028 sau e-mail: mihaela.stoica@personalgenetics.ro .