Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

Conferința “Imunoterapia cancerului”, organizată de către Oncohelp - Personal Genetics

Conferinta Oncohelp

În lupta împotriva cancerului cu un test genetic

Vă așteptăm la Conferința “Imunoterapia cancerului”, organizată de către Oncohelp,  cu informații despre rolul esențial al testelor genetice în lupta cu cancerul. Hotel Timișoara, 1 – 4 iulie 2021.

Între 30 și 50% dintre cancere pot fi prevenite prin evitarea riscurilor și implementarea strategiilor de prevenție existente.

Analizele genetice pot fi efectuate printr-o simplă analiză de sânge sau de țesut, în funcție de caz.

În cancerele ereditare sunt multe gene implicate. Un test genetic poate analiza un panel de 94 de gene sau chiar mult mai multe.  Mutațiile într-o singură genă poe să determine de la 1 până la 5 tipuri de cancere. Pentru că fiecărui tip de cancer i se atribuie până la aproximativ 30 de gene care sunt corelate cu o susceptibilitate crescută.

Testările genetice se vor face în panel de gene. De exemplu, dacă în cadrul consultului genetic se identifică în familie membrii afectați de cancere diferite, se poate recomanda efectuarea unui test genetic care cuprinde un panel de gene corelate cu cancere ereditare.

Printre cancerele ereditare putem enumera cancerul: mamar, ovarian, dermatologic, colorectal, cerebral, endocrin, etc.

Cancerul poate fi sporadic ceea ce înseamnă că mutațiile apar pe parcusul vieții, datorită influenței mediului extern. Acestea se numesc mutații somatice.

Printr-un consult genetic, medicul poate determina categoria de risc din care faci parte și opțiunea de testare genetică potrivită.

Pentru programare sună la 021 311 0776.