Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776

Detecția cantitativa a anticorpilor neutralizanți SARS-CoV-2 - Personal Genetics

Ce sunt anticorpii anti proteina Spike S, necesari neutralizarii virusului SARS-CoV-2?

Anticorpii anti proteina Spike S (regiunea de legare la receptorul ACE2) sunt anticorpii care blocheaza si previn infectia virala. Acestia apar ca urmare a vaccinarii anti COVID-19 sau ca raspuns al sistemului imunitar împotriva infectiei cu COVID-19.

 

Cum stiu ca am anticorpi anti proteina Spike S?

Testul „Determinarea cantitativa în vitro a anticorpilor anti proteina Spike S (regiunea de legare la receptorul ACE2) necesari neutralizarii virusului SARS-CoV-2” detecteaza raspunsul imun al organismului dupa vaccinare si dupa infectia cu SARS-CoV-2. Rezultatul este exprimat sub forma unui index. Titrul este o valoare care se corelaza cu cantitatea de anticorpi ce se formeaza în organism.

 

Când îmi este recomandat testul?

Atunci când vreau sa aflu raspunsul imun al organismului, sa stiu titrul/cantitatea anticorpilor anti proteina Spike S (regiunea de legare la receptorul ACE2) dupa ce:

  • m-am vaccinat împotriva SARS-CoV-2 cu orice vaccin bazat pe proteina spike a SARS-CoV-2, produs de Pfizer/BioNTech, Moderna, Astra-Zeneca (Oxford), Johnson & Johnson sau alti producatori.
  • am fost infectat cu virusul SARS-COV-2

 

Care sunt beneficiile testului?

Beneficii 48h

Cum se efectueaza testul?

Testul se efectueaza din sânge venos. Nu este nevoie de pregatire înainte de recoltare, iar eliberarea rezultatului se realizeaza în 2 zile lucratoare.

 

La cât timp de la infectie sau vaccin este indicat sa ma testez?

  • la 1-2 saptamâni dupa administrarea celei de-a 2-a doze de vaccin. Dozarea anticorpilor se poate face la 3 si/sau 6-8 luni pentru evaluarea _si evolutia anticorpilor în dinamica.
  • post infectie COVID-19, studiile sugereaza ca anticorpii îndreptati împotriva proteinei Spike S si nucleoproteinei virale (NP) apar la 10 zile de la debutul simptomelor.

 

Cât timp am anticorpi anti proteina Spike S necesari neutralizarii virusului SARS-CoV-2?

Se presupune în urma unor studii recente ca durata protectiei ar fi de 6-8 luni minimum1. În prezent durata precisa a protectiei nu este cunoscuta doarece testele clinice de faza III cu vaccinurile aprobate au început în iulie 2020. Dupa primul test pentru anticorpi anti proteina Spike S, testarea se poate repeta la 6-8 luni. În situatia disparitiei anticorpilor anti proteina Spike S este importanta consultarea medicului pentru a indica etapele de urmat, si, de asemenea, reluarea unor masuri de protectie.

Care este prețul acestui test?

Preţul testului este de 135 lei.

 

Programeaza-te la test 021 311 0776

1.Dan et al. Science 371, 587, 2021, Science eabf4063, 2021