Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

Personal Genetics partener al Conferintei Nationale de Management Medical Modern in Clinici si Spitale Private - Personal Genetics

Desfasurata in perioada 22-24 iunie 2012, la Predeal, Conferinta Nationala Management Medical Modern in Clinici si Spitale Private organizata de portalul MedicaManager.ro a reunit aproximativ 80 de participanti: manageri de clinici si spitale private, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate, reprezentanti ai Autoritatilor Judetene de Sanatate Publica si ai Comisiei de Sanatate din cadrul Camerei Deputatilor, alaturi de reprezentanti ai mediului de afaceri cu oferte si solutii in domeniu.

Tematica generala a evenimentului a fost reprezentata de noua reforma a sistemului de sanatate romanesc si impactul acesteia asupra sectorului medical privat. Avand ca scop evidentierea complementaritatii dintre sistemul public si cel privat, agenda a fost gandita, pe de o parte, din prisma pacientului si a drepturilor acestuia, iar pe de alta s-a incercat expunerea unor exemple de buna practica si a unor solutii pentru eficientizarea managementului unitatilor private de sanatate.

Personal Genetics, prin prezentarea sustinuta de catre doamna Dr. Bogdanka Militescu, a punctat importanta medicine personalizate in contextul sistemelelor de sanatate din Europa si SUA, precum si rolul pe care acesta ar trebui sa-l joace si in medicina romaneasca.

Medicina personalizata foloseste informatiile genomice si moleculare ca markeri biologici pentru a se adapta la nevoile individuale de ingrijire medicala. Variatiile genetice umane explica de ce un tratament medicamentos are rezultate la unele persoane, iar la altele nu. Astfel, variatiile ADN-ului determina diferente ale modului in care un medicament este absorbit, metabolizat de catre organism. Intelegerea acestor variatii genetice si a interactiunii lor cu factorii de mediu ajuta cercetatorii sa introduca noi teste moleculare predictive si de diagnostic, noi tratamente care sa ajute medicii sa selecteze medicatia si doza in functie de nevoile individuale. Aceste inovatii vor permite clinicianului de a merge dincolo de modelul „one size fits all” si de a lua masuri mult mai eficiente si individualizate pentru pacienti sai.

“Esential in dezvoltarea medicinei personalizate o reprezinta sustinerea ei de catre guverne, sistemele de asigurari, industria farmaceutica. Este foarte importanta constientizarea factorilor decizionali asupra implicatiilor financiare pe care le genereaza diagnosticul, tratamentul, efectele secundare ale modului actual de instituire a tratamentelor (netintite) si costurile generate de administrarea unor terapii ineficiente” a declarat dr. Bogdanka Militescu – Director General Personal Genetics.

In cadrul unei interventii online, Ministrul Sanatatii, Dr. Vasile Cepoi, s-a adresat participantilor, facand referire la proiectele aflate in desfasurare in cadrul ministerului. Totodata, domnia sa a subliniat necesitatea unui sistem de sanatate bine organizat si a unei stranse colaborari intre cele doua domenii – public si privat – pentru a asigura pacientilor conditii optime de tratament si o stare generala buna a intregului sistem.
Editia din acest an a Conferintei Nationale de Management Medical Modern in Clinici si Spitale Private a fost organizata cu sustinerea Aliantei pentru Sanatate din Romania, Asociatia Furnizorilor de Produse Medicale, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice – PALMED si Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientului.

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati Mihaela Stoica – Coordonator Marketing Personal Genetics la tel: 0742 019 028 sau e-mail: mihaela.stoica@personalgenetics.ro .