Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

Personal Genetics – partener in 2 proiecte de cercetare UEFISCDI - Personal Genetics

Personal Genetics este partener in 2 proiecte de cercetare care au primit finantare din partea Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii in cadrul programului PCCA 2 Sanatate.

Primul proiect „Investigarea unor markeri virali si de gazda corelati cu lipsa de raspuns la tratamentul anti-viral in hepatita cronica cu virus C” are ca autoritate contractanta Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie Cantactuzino.

Proiectul isi propune printre altele sa defineasca informatia necesara deciziei terapeutice optime la pacientii cu hepatita cronica cu virus C, prin analiza unor markeri virali si de gazda. Pentru identificarea regiunilor polimorfice virale se vor folosi tehnologii de ultima generatie cum ar fi Next Generation Sequencing. Managementul terapetic personalizat bazat pe profilul genetic al pacientului, factorii virali si alte caracteristici non-genetice ale pacientului, pot influenta evolutia bolii.

Cel de-al 2 lea proiect „Studiul Genomewide de tulburare bipolara I si Ghidul pentru evaluarea riscului genetic pentru tulburare bipolara I in populatia Romaniei” a fost depus de catre Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”. In cadrul acestui proiect se vor folosi tehnici moderne de biologie moleculara (Next Generation Sequencing) pentru identificarea markerilor genetici implicati in declansarea bolii si descoperirea de posibile noi tinte terapeutice.

Proiectele s-au calificat cu al 2-lea si al-3 lea punctaj dintr-un total de 72 de proiecte depuse. Rezultatele studiilor vor avea o utilitate practica imediata prin introducerea lor in diagnostic.

Personal Genetics se impica activ in partea de cercetare si este deschis parteneriatelor cu institutele de cercetare si universitatile de medicina pentru a dezvolta proiecte si studii in domeniul sanatatii.