Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

Personal Genetics sustine petitia „Alege medicina personalizata - Personal Genetics

Platforma Europeana de Dezvoltare a lansat programul si petitia „Alege medicina personalizata” prin care isi propune ca pana la data de 1 august a.c. sa aduca pe agenda publica acest subiect. Astfel se doreste atragerea atentiei factorilor de decizie din Guvernul Romaniei si Ministerul Sanatatii asupra importantei si necesitatii introducerii cu prioritate a tuturor tratamentelor personalizate si inovatoare pe lista medicamentelor compensate. Implica-te si tu! Semneaza petitia pe site-ul www.alegemedicinapersonalizata.ro

 

Inca de la infiintare Centrul de Genetica Medicala Personal Genetics si-a propus sa popularizeze importanta pe care medicina personalizata o dobandeste pe zi ce trece in sistemele de sanatate din lumea intreaga, aceasta reprezentand forta motrice aflata in spatele schimbarii acestor sisteme. Esential in dezvoltarea medicinei personalizate o reprezinta sustinerea ei de catre guverne, sistemele de asigurari, industria farmaceutica. Sistemele de sanatate europene trebuie sa vada valoarea crescanda a medicine personalizate prin programe de dezvoltare valoroase bazate pe dovezi si sa introduca rambursari rationale. Genetica se reinnoieste si se redescopera continuu datorita inovatiilor tehnologice. Diagnosticul clinic a evoluat catre era diagnosticului molecular.

“Potrivit unui studiu publicat de The Personalized Medicine Coalition (PMC) as vrea sa punctez doar cateva dintre beneficiile si implicatiile medicinei personalizata: daca femeile diagnosticate cu cancer de san ar efectua un test genetic inainte de a incepe tratamentul, s-ar face cu 34%  mai putina chimioterapie; peste  17,000 de accidente vasculare cerebrale ar putea fi prevenite anual, daca un test genetic s-ar folosi pentru a doza corespunzator tratamentul cu anticoagulante; s-ar economisi anual de catre sistemul de sanatate 604,000,000$ daca pacientii cu cancer colorectal metastazic ar face inainte de tratament testarea genei KRAS.” a declarat doamna Dr. Bogdanka Militescu, Director General Personal Genetics.

Scopul Medicinei Personalizate este sa faca procedurile moderne mai sistematice si mai eficiente prin intermediul testelor moleculare. Printre afectiunile pe care medicina personalizata le trateaza sau diagnosticheaza cu succes, avand rezultate incontestabile, se numara diverse tipuri de cancer, cum ar fi cancerul gastric, colorectal, mamar, anumite tipuri de cancer pulmonar, melanomul, hepatitele virale, osteoporoza si poliartrita reumatoida. Medicina personalizata este strategia de viitor, nu numai in domeniul oncologiei, ci si in bolile autoimune.

Nu amana, semneaza petitia deoarece cei ce lupta cu boli grave au nevoie de ajutorul tau acum!

http://www.petitieonline.ro/petitie/introducerea_tratamentelor_personalizate_si_inovatoare_pe_lista_medicamentelor_compensate_o_sansa_la_viata_-p06551149.html

Despre Personal Genetics

Personal Genetics este un centru de genetica medicala umana infiintat in anul 2011, care furnizeaza clientilor sai informatii genetice intr-o maniera responsabila din punct de vedere medical si etic.
Laboratorul de genetica medicala din cadrul Personal Genetics asigura prin activitatea echipei sale de specialisti, a liniei tehnologice si a facilitatilor de care dispune, un diagnostic genetic avansat si responsabil, acoperind patologii diverse: ginecologice, pediatrice, oncologice, hematologice, neurologice, oftalmologice, endocrinologice.

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati Mihaela Stoica – Coordonator Marketing Personal Genetics la tel: 0742 019 028 sau e-mail: mihaela.stoica@personalgenetics.ro .