Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

Personal Genetics sustine Ziua Internationala a Bolilor Rare - Personal Genetics

 

Personal Genetics sustine Ziua Internationala a Bolilor Rare

O masa rotunda cu tema „Centrele de Expertiza si strategia europeana/ nationala privind bolile rare” a fost organizata de Alianta Nationala pentru Boli Rare (ANBRaRo) vineri, 17 februarie 2012, la Hotel Ramada Majestic, din Bucuresti, ca parte a campaniei de informare prilejuita de celebrarea zilei de 29 februarie, „Ziua Internationala a Bolilor Rare”.

„Obiectivul principal al Zilei Internationale a Bolilor Rare este acela de a sensibiliza publicul larg si factorii de decizie cu privire la bolile rare si impactul acestora asupra vietii pacientilor. Solidaritatea a fost aleasa ca tema de comunicare a campaniei 2012 pentru a se concentra pe importanta si necesitatea de colaborare si sprijin reciproc in domeniul bolilor rare. In Romania promovam tema solidaritatii printr-o campanie comuna cancere rare- boli rare, cu sloganul „Rari, dar solidari!” (Rare but Strong Together)”, a declarat Dorica Dan, presedinte ANBRaRo.

Peste un milion de romani sufera in prezent de o boala rara, din care peste 10.000 sufera de cancere rare (aproximativ 22% din totalitatea cazurilor de cancer si toate tipurile de cancer la copii).

Incepand cu anul 2003, ziua de 15 februarie a fost declarata ca fiind “Ziua Internationala a Copilului cu Cancer” de catre Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer – ICCCPO. ICCCPO reprezinta parintii si familiile copiilor cu cancer din 60 de tari ale lumii.

Pentru a veni in sprijinul actiunilor intreprinse de Alianta Nationala pentru Boli Rare, angajatii Personal Genetics vor dona 2% din impozitul pe venit Asociatiei Parent Project pentru Cercetare si Asistenta in Distrofia Musculara. In plus, in data de 29 februarie, toate consultatiile de genetica medicala oferite de Centrul Personal Genetics vor avea o reducere de pret de 50%.

Mai multe informatii despre activitatea Aliantei Nationale pentru Boli Rare, Asociatia Romana de Cancere Rare si Asociatia Parent Project puteti gasi accesand: www.ziuabolilorrare.wordpress.com,www.apwromania.rowww.bolirareromania.rowww.parentproject.ro.

Pentru informatii suplimentare despre Personal Genetics si programari va rugam contactati-ne la tel: 021 311 07 76.