Program : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

0799 010 176

Prof. univ. Dr. Stefan N. Constantinescu, Presedintele Boardului Stiintific Personal Genetics - Personal Genetics

Incepand cu luna decembrie functia de Presedinte al Boardului Stiintific Personal Genetics este detinuta de domnul Prof. univ. Dr. Stefan N. Constantinescu, Coordonatorul Unitatii SIGN (Signal Transduction and Molecular Hematology), de Duve Institute, Université catholique de Louvain, Membru al Ludwig Institute for Cancer Research (Brussels), Membru asociat al Academiei Regale de Medicina a Belgiei, Membru titular al Academiei de Stiinte Medicale din Romania.

“Prezenta domnului Prof. Dr. Stefan Constantinescu in cadrul Bordului Stiintific Personal Genetics este o dovada a angajamentului pe care centrul nostru si l-a asumat, de a deveni un model de referinta in ceea ce priveste standardul de calitate si profesionalism pentru serviciile genetice si pentru activitatea de cercetare din Romania.” a declarat doamna dr. Bogdanka Militescu, Director General Personal Genetics.

In acelasi timp Personal Genetics a fost conceput pentru a se alinia la noile tendinte existente pe plan mondial in diagnosticul medical, de a furniza servicii de medicina personalizata.

Alaturi de domnia sa din Boardul Personal Genetics mai fac parte 4 personalitati importante ale vietii medicale:

  • Prof. univ. Dr. Dr. Doc. Alexander Rodewald, Membru al Academiei de Stiinte Medicale din Romania, Profesor Honoris Causa al Universitatii Bucuresti, Membru de Onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania
  • Prof. univ. Dr. Marius Bembea, medic primar in genetica medicala, Facultatea de Medicina Oradea, Membru titular al Academiei de Stiinte Medicale din Romania, Presedinte filiala Bihor a Societatii Romane de Genetica Medicala
  • Conf. univ. Dr. Horia Bumbea, medic primar hematologie, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti, Clinica de Hematologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti

Conf. univ. Dr. Alexandru Anca, medic primar obstetrica – ginecologie, Sef Clinica Obstetrica – Ginecologie Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Despre Centrul de Genetica Medicala Personal Genetics

Personal Genetics este un centru de genetica medicala umana infiintat in anul 2011, care furnizeaza clientilor sai informatii genetice intr-o maniera responsabila din punct de vedere medical si etic.

Centrul de Genetica Medicala – Personal Genetics este structurat in doua departamente: biologie moleculara si citogenetica, oferind de asemenea servicii de consiliere genetica si psihologica.

Expertiza departamentului de biologie moleculara se focuseaza pe trei categorii de determinari: teste de diagnostic, teste de predispozitie genetica si teste farmacogenetice.

Departamentul de citogenetica asigura un diagnostic citogenetic complex atat pentru diagnosticul prenatal din probe de vilozitati coriale, lichid amniotic, singe fetal, produs de conceptie cat si pentru diagnosticul postnatal din probe de sange periferic pentru nou-nascuti, copii sau adulti precum si din maduva osoasa hematogena pentru identificarea diverselor tipuri de leucemii.

Echipa centrului Personal Genetics este formata din specialisti in domeniul biologiei moleculare si citogeneticii. Nucleul echipei Personal Genetics are o experienta in domeniu de peste zece ani si are in componenta cercetatori stiintifici, absolventi de doctorate in Romania, Germania si Italia. Din echipa Personal Gentics face parte un reputat specialist in citogenetica, profesor universitar la Universitatea din Hamburg, director al Institutului de Biologie Umana al Universitatii din Hamburg.

Laboratorul de genetica medicala din cadrul Personal Genetics este acreditat conform standardului EN ISO 15189:2007 si asigura prin activitatea echipei sale de specialiști, a liniei tehnologice si a facilitatilor de care dispune, un diagnostic genetic avansat si responsabil, acoperind patologii diverse: ginecologice, pediatrice, oncologice, hematologice, neurologice, oftalmologice, endocrinologice.

Domeniile principale de expertiza sunt: biologie moleculara, citogenetica, arrayCGH si secventiere Next Generation.

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati Mihaela Stoica – Coordonator marketing Personal Genetics la tel: 0742 019 028 sau e-mail: mihaela.stoica@personalgenetics.ro .