Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

5. “Trombofilia in sarcina – Puncte de vedere” tema primului workshop dedicat specialistilor in obstetrica si ginecologie organizat de Personal Gen - Personal Genetics

Miercuri, 8 mai 2014, a avut loc la sediul Centrului de Genetica Medicala Personal Genetics workshopul cu tema “Trombofilia in sarcina – Puncte de vedere”. Evenimentul a reunit peste 30 de medici ginecologi care au dezbatut impreuna cu lectorii invitati ultimele abordari la nivel mondial privind ghidurile de screening si tratament a afectiunilor trombotice in sarcina.

 

Domnul conf. dr. Alexandru Anca de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti in prezentarea “Consideratii asupra relatiei trombofilii – sarcina” a accentuat legatura dintre tendinta la tromboza si complicatiile grave cum ar fi avortul si disgravidia tardiva punctand importanta unei colaborari multidisciplinara intre medicul ginecolog si medicul hematolog.

 

In contextul unei presiuni tot mai mari pentru interventia antitrombotica la gravidele cu suspiciune de trombofilie pentru a diminua riscul de avort spontan , dr. Irina Voican, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, in prezentarea “Screeningul pentru trombofilia ereditara: certitudini si controverse” a concluzionat ca in absenta unor ghiduri, se recomanda analiza fiecarui caz in parte si individualizarea abordarii terapeutice.

 

Dr. Voican a mai subliniat ca este necesara analiza raportul risc – beneficiu al abordarii screeningului pentru trombofilie la femeia gravida, trombofilia ereditara si dobandita fiind al doilea factor independent de risc pentru tromboze la gravide

 

Conf. dr. Horia Bumbea, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a punctat faptul ca trombofilia defineste o conditie predispozanta pentru boala ce impune uneori masuri profilactice sau terapeutice medicamentoase. De asemenea dr. Bumbea a prezentat abordarea clinica corecta in cazul tratamentului trombofiliilor ereditare in sarcina, raspunzand la intrebarile cheie: Ce tratam, Cum tratam sau Cand tratam.

 

Despre Centrul de Genetică Medicală Personal Genetics

 

Personal Genetics este un centru de genetică medicală umană înființat în anul 2011, care furnizează clienților săi informații genetice într-o manieră responsabilă din punct de vedere medical și etic.

 

Centrul de Genetică Medicală – Personal Genetics este structurat în trei departamente: biologie moleculară, citogenetică și patologie integrată, oferind de asemenea servicii de consiliere genetică și psihologică.

 

Laboratorul de genetică medicală din cadrul Personal Genetics este acreditat conform standardului EN ISO 15189:2007 și asigură prin activitatea echipei sale de specialiști, a liniei tehnologice și a facilităților de care dispune, un diagnostic genetic avansat și responsabil, acoperind patologii diverse: ginecologice, pediatrice, oncologice, hematologice, neurologice, oftalmologice, endocrinologice.

 

Domeniile principale de expertiză sunt: biologie moleculară, citogenetică, arrayCGH, secvențiere Next Generation și anatomie patologica/ imunohistochimie.