Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

Un studiu genetic confirma dependenta de tutun din timpul sarcinii - Personal Genetics

Un articol foarte interesant de Kathrin Zinkant despre fumatul in timpul sarcinii (Sueddeutsche Zeitung, Wissen, July 31 2014) relateaza faptul ca dependenta de nicotina poate fi dobandita de fat, chiar in timpul sarcinii.

Este de mult stiut ca fumatul in timpul sarcinii este tabu. Chiar si asa aproximativ 5-10% dintre gravidele din Germania continua sa fumeze, multe dintre ele deoarece nu stiu ca sunt insarcinate in primul trimestru. Toxinele din tutun pot face un rau semnificativ. Cele mai frecvenete consecinte cunoscute sunt:  greutate redusa la nastere, functionarea defectuasa a plamanului si comportamente neobisnuite.

In cel mai mare studiu despre consecintele fumatului  asupra fatului in primul trimestru de sarcina s-a analizat si comparat ADN-ului a 900 nou nascuti a caror mame au fumat in timpul sarcinii  cu  ADN-ul unor bebelusi a caror mame nu au fumat.

Rezultatele au demonstrat ca fumatul ca factor de risc determina modificari in structura genelor , modificari care se vor transmite generatiilor viitoare.

Genele afectate sunt cele  responsabile de  dezvoltarea fatului  si  cele  implicate in crearea dependentei de nicotina. Prin aceast studiu se confirma suspiciunea ca dependenta de nicotina este determinata genetic.

Nu trebuie uitat  fumatul pasiv care reprezinta un pericol la fel de mare si permanent pentru sanatatea fatului, copilului si adultului.

Sursa: http://www.sueddeutsche.de/sgesundheit/rauchen-abhaengig-in-mutters-bauch-1.2069659