Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

LP Testare Covid - Personal Genetics

consult-genetic-cancer
consult-genetic-cancer-consultatie

Alege consultul personalizat care te ajută să-ți evaluezi riscul de cancer ereditar!

Vino la o discuție cu medicul nostru genetician Monica Zeleniuc, care pe baza istoricului tău medical personal și de familie, îți poate recomanda testări genetice specifice.

Suna Acum

021 311 0776

Cum te poate ajuta consultul genetic în prevenția cancerului

Consultul genetic este efectuat de un medic genetician, în cazul în care există suspiciunea că pacientul ar putea suferi de o afecțiune cu componentă ereditară, precum cancerul.

Consultul genetic acordă o importanță majoră istoricului medical al pacientului și al familiei sale, pentru a oferi un rezultat complet personalizat.

Dacă în istoricul medical al familiei tale există anumite tipuri de cancer, consultul genetic poate evalua predispoziția ta genetică de a dezvolta una dintre aceste afecțiuni.

În urma consultului genetic, medicul îți poate recomanda testele genetice sau investigațiile necesare pentru a confirma predispoziția pentru cancer. Astfel, consultul genetic te poate ajuta să previi sau să diagnostichezi precoce cancerul, maximizând șansele de succes ale tratamentului și oferind o calitate a vieții mult îmbunătățită.

Avantajele consultului genetic în combaterea cancerului

Evaluează în mod personalizat riscul de cancer înainte de apariția bolii

Sugerează investigațiile necesare pentru a detecta cancerul în stadii incipiente și maximizează șansele de succes ale tratamentului

Oferă o calitate a vieții mult îmbunătățită, în cazul diagnosticării cancerului

Când ar trebui să faci un consult genetic

Consultul genetic este recomandat în cazul în care membrii familiei tale au suferit de o formă de cancer care ar putea fi ereditară, cum ar fi:

  1. cancerul de sân și ovar
  2. cancerul colorectal
  3. cancerul pancreatic
  4. cancerul endocrin
  5. cancerul cerebral
  6. cancerul renal
  7. cancerul gastric
  8. cancerul de piele
  9. cancerul de prostata

Pentru aceste tipuri de cancer avem disponibile teste genetice, care pot determina predispoziția de a dezvolta afecțiunea.

Primul pas spre prevenirea sau detectarea precoce a cancerului

Ce presupune un consult genetic pentru riscul de cancer?

Consultul genetic se realizează în două momente importante pentru un diagnostic oncologic: consultul genetic de pre-testare și post-testare.

Consultul genetic de pre-testare constă în obținerea unui istoric medical personal și familial detaliat, evaluarea clinica a pacientului și recomandarea unor posibile investigații suplimentare.

Consultul genetic de post-testare constă în explicarea rezultatelor testului, diagnosticului, evoluția probabilă a bolii și managementul corespunzător. Pacienții sunt încurajați să adreseze întrebări medicului genetician pentru a înțelege cât mai bine contextul.

Misiunea noastră

Potrivit celor mai recente statistici, 70% dintre cazurile de cancer din România sunt diagnosticate în stadiu avansat, iar 30,000 dintre acești pacienți pierd lupta cu boala în fiecare an.

Pe de altă parte, pacienții care descoperă anumite tipuri de cancer în stadiul 0 sau 1 pot avea 100% șanse de vindecare.

Acesta este motivul pentru care echipa Personal Genetics și-a asumat misiunea să prevină cancerul, nu doar să lupte cu el.

Folosind teste genetice de maximă precizie și aparatură de ultimă oră, putem descoperi riscul de cancer la care ești supus înainte ca boala să apară și te putem ajuta să previi afecțiunea.

De asemenea, testele noastre genetice te pot ajuta să descoperi cancerul în variantă incipientă și să identifici cel mai eficient tratament pentru combaterea lui. Nu numai că șansele de succes ale tratamentului vor fi maximizate, dar calitatea vieții tale va fi mult îmbunătățită față de terapiile convenționale.

De ce să alegi Personal Genetics

„În cazul În care avem o rudă cu cancer este important ca medicul genetician să stabilească dacă acest tip de cancer se încadrează în categoria celor ereditare, adică a celor care au o componentă care poate fi transmisa. Prezența unui cancer la un membru al familiei nu înseamnă neapărat că îl vom dezvolta și noi. Consultul genetic ne ajută să eliminăm această temere.” – Dr. Monica Zeleniuc, medic genetician