Program : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

0799 010 176

BMI20 – Detectia genelor E, N, RdRP din structura virusului 2019-nCoV prin metoda qRT-PCR

    • Home
    • Teste
    • BMI20 – Detectia genelor E, N, RdRP din structura virusului 2019-nCoV prin metoda qRT-PCR

Tehnică:

RT- PCR (reverse-transcriptase – polimerase chain reaction)

Condiţii recoltare şi transfer probe biologice

TIP PROBĂ VOLUM/CONCENTRAŢIE TIP CONTAINER TEMPERATURĂ TRANSPORT VIABILITATE PROBĂ
Secretie nazofaringiana sau orofaringiana  minim 1 ml Recoltor cu mediu de transport pentru virusuri în cutie frigorifica la 2-80 Celsius Maxim 24 ore de la recoltare. Dupa 72 ore exudatul se va stoca si transporta numai la -20°C. Se va evita decongelarea/ recongelarea acestuiai.

 

Durată trimitere rezultate

1-2 zile

Specialităţi

Boli infectioase

Detalii test

Acest test este de diagnostic al SARS-CoV-2. Metoda de lucru este RT-PCR (reacția de polimerizare în lanț), la care se adaugă revers transcriptaza și identificarea în timp real (cu ajutorul unor markeri fluorescenți). Astfel, din proba biologică obținută de la pacient se obține o probă purificată, care conține tot materialul genetic al virusului.

Analiza PCR permite identificarea agenților patogeni prin identificarea materialului lor genetic (ADN sau ARN) din probele obținute prin exsudat nazofaringian sau exsudatului orofaringian de la persoanele supuse investigației.
Această metodă detectează virusul în timpul unei infecții curente. Se analizează simultan 3 gene diferite ale virusului (E, N și RdRP), astfel posibilitatea unui rezultat fals negativ este semnificativ redusă față de testele rapide.