Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

BSV89 – Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia glandă mamară

    • Home
    • Teste
    • BSV89 – Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia glandă mamară

Tehnică:

Imunohistochimie 

Condiţii recoltare şi transfer probe biologice

TIP PROBĂ VOLUM/ CONCENTRAŢIE TIP CONTAINER TEMPERATURĂ TRANSPORT VIABILITATE PROBĂ
Țesut inclus în blocuri de parafină Țesut inclus în blocuri de parafină (se păstrează la temperatura camerei) + fişă solicitare examen anatomo-patologic Temperatura camerei (18-25°C). Probă neconformă = țesut inclus în blocuri de parafină procesate incomplet în alte servicii A.P. ori supuse șocurilor mecanice, agresiunilor termice și/sau chimice)*

Durată trimitere rezultate

10 zile lucrătoare

Specialităţi

Anatomie patologică

Detalii test

Analiza imunohistochimică a ţesutului mamar folosește anticorpi specifici care posedă capacitatea de a identifica anumite antigene (proteine) prezente normal sau patologic la nivel celular. Analiza este necesară mai ales în patologia tumorală a sânului pentru stabilirea histogenezei tumorale, dar și  pentru formularea unui diagnostic precis în cazul unor leziuni neoplazice la debut (carcinom in situ versus carcinom microinvaziv).

Testarea imunohistochimică pentru stabilirea profilului hormonal reprezentată de identificarea receptorilor nucleari pentru estrogen și progesteron, cât și evaluarea statusului receptorului membranar pentru factorul de creștere epidermal Her2/Neu, atât prin imunohistochimie, cât și hibridizare in situ  la nivelul celulelor tumorale, este indispensabilă în managementul terapeutic al pacientelor care primesc diagnosticul histopatologic de neoplasm mamar.

Testarea pentru identificarea mutațiilor la nivelul genelor BRCA1 și 2 este recomandată de specialistul Personal Genetics în Anatomie Patologică pe baza diagnosticului histopatologic ori în urma unei ședințe de consiliere genetică în următoarele cazuri: neoplasm de sân diagnosticat sub 50 de ani, neoplasme de sân primare multiple în acelaşi sân sau în ambii sâni, neoplasm mamar si ovarian, neoplasm mamar la bărbat, neoplasm mamar cu profil triplu negativ, neoplasm pancreatic asociat cu cancer de sân /ovar sincron sau metacron, cancer de sân la o rudă cu vârsta <50 ani, 3 sau mai multe rude cu neoplasm mamar diagnosticat la orice vârstă, mutaţie BRCA1/BRCA2 identificată in familie. Rezultatele analizei sunt utile și în scopul evaluării riscului relativ în cazul celorlalți membri din familie aflați la risc. 

*Departamentul de Anatomie Patologică Personal Genetics poate decide reluarea etapei de histoprocesare – topire și reincludere în parafină  contra cost în cazul blocurilor care sunt neconforme și nu își asumă eventualele rezultate neconcludente în cazul refuzului.