Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

BSV89 – Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală de părți moi şi osoasă

    • Home
    • Teste
    • BSV89 – Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală de părți moi şi osoasă

Tehnică:

Imunohistochimie 

Condiţii recoltare şi transfer probe biologice

TIP PROBĂ VOLUM/ CONCENTRAŢIE TIP CONTAINER TEMPERATURĂ TRANSPORT VIABILITATE PROBĂ
Țesut inclus în blocuri de parafină Țesut inclus în blocuri de parafină (se păstrează la temperatura camerei) + fişă solicitare examen anatomo-patologic Temperatura camerei (18-25°C). Probă neconformă = țesut inclus în blocuri de parafină procesate incomplet în alte servicii A.P. ori supuse șocurilor mecanice, agresiunilor termice și/sau chimice)*

Durată trimitere rezultate

10 zile lucrătoare

Specialităţi

Anatomie patologică

Detalii test

Analiza imunohistochimică în patologia tumorală de părți moi și osoasă se realizează folosind anticorpi specifici (vimentină, desmină, SMA, h-caldesmon, CD34 etc.). Aceștia posedă capacitatea de a se lega de anumite antigene (proteine) prezente la nivel celular în ţesutul analizat. Evaluarea nivelului de expresie al acestor proteine este esențială în stabilirea subtipului tumoral și mai ales pentru a face diagnosticul diferențial în cazul proliferărilor tumorale fără aspecte morfologice și/sau arhitectură histologică caracteristică, cum ar fi proliferări carcinomatoase, limfoide, melanocitare, neuroendocrine slab diferențiate.

Evaluarea expresiei markerilor imunohistochimici specificii și a indicelui de proliferare celulară ki67/mib-1 la nivelul țesutului tumoral analizat este necesară pentru a exclude/diagnostica procesul neoplazic. Pe baza datelor obținute în urma testelor imunohistochimice coroborate cu aspectul morfologic al procesului tumoral și datele clinice se poate stabili prognosticul bolii şi se alege conduita terapeutică.

*Departamentul de Anatomie Patologica Personal Genetics poate decide reluarea etapei de histoprocesare – topire și reincludere în parafină  contra cost in cazul blocurilor care sunt neconforme și nu își asumă eventualele rezultate neconcludente în cazul refuzului.