Program : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

0799 010 176

BSV89 – Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală neuroendocrină

    • Home
    • Teste
    • BSV89 – Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală neuroendocrină

Tehnică:

Imunohistochimie 

Condiţii recoltare şi transfer probe biologice

 

TIP PROBĂ VOLUM/ CONCENTRAŢIE TIP CONTAINER TEMPERATURĂ TRANSPORT VIABILITATE PROBĂ
Țesut inclus în blocuri de parafină țesut inclus în blocuri de parafină (se păstrează la temperatura camerei) + fişă solicitare examen anatomo-patologic Temperatura camerei (18-25°C). Probă neconformă = țesut inclus în blocuri de parafină procesate incomplet în alte servicii A.P. ori supuse șocurilor mecanice, agresiunilor termice și/sau chimice)*

Durată trimitere rezultate

10 zile lucrătoare

Specialităţi

Anatomie patologică

Detalii test patologia tumorală neuroendocrină

Analiza imunohistochimică în cazul tumorilor neuroendocrine se realizează folosind anticorpi specifici (de exemplu NSE, synaptophysin, chromogranin) care posedă capacitatea de a identifica anumite antigene (proteine) prezente la nivel membranar, citoplasmatic ori nuclear în ţesutul tumoral analizat. Astfel prin evaluarea nivelului de expresie al acestor proteine se poate stabili histogeneza proliferării tumorale identificate, cât și, prezența sau absența unei componente sau a ariilor de diferențiere neuroendocrină.

Astfel, în funcție de diagnosticul stabilit pe baza morfologiei celulelor tumorale, a rezultatelor imunohistochimice, inclusiv a indicelui de proliferare tumorală ki67/mib-1, se evaluează prognosticul şi evoluția bolii și se alege cea mai bună opțiune terapeutică.

*Departamentul de Anatomie Patologică Personal Genetics poate decide reluarea etapei de histoprocesare – topire și reincludere în parafină  contra cost în cazul blocurilor care sunt neconforme și nu își asumă eventualele rezultate neconcludente în cazul refuzului.