Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

BSV89 – Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală SNC

    • Home
    • Teste
    • BSV89 – Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală SNC

Tehnică:

Imunohistochimie 

Condiţii recoltare şi transfer probe biologice

TIP PROBĂ VOLUM/ CONCENTRAŢIE TIP CONTAINER TEMPERATURĂ TRANSPORT VIABILITATE PROBĂ
țesut inclus în blocuri de parafină țesut inclus în blocuri de parafină (se păstrează la temperatura camerei) Temperatura camerei (18-25°C). Probă neconformă = țesut inclus în blocuri de parafină procesate incomplet în alte servicii A.P. ori supuse șocurilor mecanice, agresiunilor termice și/sau chimice)*

Durată trimitere rezultate

10 zile lucrătoare

Specialităţi

Anatomie patologică

Detalii test patologia tumorală SNC

Analiza imunohistochimică în cazul formațiunilor tumorale cerebrale se realizează folosind anticorpi specifici (de exemplu: GFAP, NSE, synaptophysin, chromogranin etc.). Aceștia posedă capacitatea de a identifica anumite antigene (proteine) prezente la nivel membranar, citoplasmatic ori nuclear în ţesutul tumoral analizat. Prin evaluarea nivelului de expresie al acestor proteine se poate stabili originea primară SNC a proliferării tumorale identificate. Acest lucru este esențial pentru diagnosticul diferențial cu metastaze cerebrale cu localizare neprecizată a tumorii primare, de tip carcinoame slab diferențiate ori neoplazii non-epiteliale cu origine limfoidă, mezenchimală etc. 

În cazul unor patologii tumorale de tipul astrocitoame de grad înalt, oligoastrocitoame, glioblastoame etc., care asociază anomalii genetice, specialistul Personal Genetics în Anatomie patologică face recomandarea efectuării de teste genetice suplimentare prin biologie moleculară. Spre exemplu, identificarea mutațiilor de la nivelul genelor IDH1 și IDH2, metilarea promotorului genei MGMT sau identificarea co-deleției 1p19q la nivelul celulelor tumorale.  

Astfel, în funcție de diagnosticul stabilit pe baza datelor clinice, apectului histopatologic – morfologie tumorală, a rezultatelor imunohistochimice, inclusiv a indicelui de proliferare tumorală ki67/mib-1 și a testării genetice, se formulează un diagnostic complet, se evaluează prognosticul bolii şi se alege o strategie terapeutică personalizată. 

*Departamentul de Anatomie Patologică Personal Genetics poate decide reluarea etapei de histoprocesare – topire și reincludere în parafină  contra cost în cazul blocurilor care sunt neconforme și nu își asumă eventualele rezultate neconcludente în cazul refuzului.