Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

BSV89 – Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală uro-genitală masculină

    • Home
    • Teste
    • BSV89 – Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală uro-genitală masculină

Tehnică:

Imunohistochimie 

Condiţii recoltare şi transfer probe biologice

TIP PROBĂ VOLUM/ CONCENTRAŢIE TIP CONTAINER TEMPERATURĂ TRANSPORT VIABILITATE PROBĂ
Țesut inclus în blocuri de parafină Țesut inclus în blocuri de parafină (se păstrează la temperatura camerei)  + fişă solicitare examen anatomo-patologic Temperatura camerei (18-25°C). Probă neconformă = țesut inclus în blocuri de parafină procesate incomplet în alte servicii A.P. ori supuse șocurilor mecanice, agresiunilor termice și/sau chimice)*

Durată trimitere rezultate

10 zile lucrătoare

Specialităţi

Anatomie patologică

Detalii test patologia tumorală uro-genitală masculină

Analiza imunohistochimică în patologia uro-genitală masculină se realizează folosind anticorpi specifici (PSA, racemaza, uroplakin III etc.). Aceștia posedă capacitatea de a se lega de anumite antigene (proteine) prezente la nivel membranar, citoplasmatic sau nuclear în ţesutul analizat. 

Nivelul de expresie al acestor proteine este esențial în stabilirea subtipului tumoral și pentru a face diagnosticul diferențial în cazul proliferărilor tumorale slab diferențiate ori în cazul metastazelor la distanță fără aspecte morfologice și/sau arhitectură histologică caracteristică din tumori slab diferențiate cu punct de plecare uro-genital.

Evaluarea markerilor imunohistochimici specifici și a indicelui de proliferare celulară ki67/mib-1 la nivelul țesutului tumoral analizat este necesară pentru a exclude/confirma procesul neoplazic. Pe baza datelor obținute în urma testelor imunohistochimice coroborate cu aspectul morfologic al procesului tumoral și a datelor clinice, se poate stabili prognosticul bolii şi se alege tratamentul de primă intenţie.

*Departamentul de Anatomie Patologică Personal Genetics poate decide reluarea etapei de histoprocesare – topire și reincludere în parafină  contra cost în cazul blocurilor care sunt neconforme și nu își asumă eventualele rezultate neconcludente în cazul refuzului.