Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

BSV89 – Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală urologică şi renală

    • Home
    • Teste
    • BSV89 – Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală urologică şi renală

Tehnică:

Imunohistochimie 

Condiţii recoltare şi transfer probe biologice

TIP PROBĂ VOLUM/ CONCENTRAŢIE TIP CONTAINER TEMPERATURĂ TRANSPORT VIABILITATE PROBĂ
țesut inclus în blocuri de parafină țesut inclus în blocuri de parafină (se păstrează la temperatura camerei) Temperatura camerei (18-25°C). Probă neconformă = țesut inclus în blocuri de parafină procesate incomplet în alte servicii A.P. ori supuse șocurilor mecanice, agresiunilor termice și/sau chimice)*

Durată trimitere rezultate

10 zile lucrătoare

Specialităţi

Anatomie patologică

Detalii test patologia tumorală urologică şi renală

Analiza imunohistochimică în patologia urologică și renală se realizează folosind anticorpi specifici (PSA, racemaza,uroplakin III, RCC, CD10 etc.). Aceștia posedă capacitatea de a se lega de anumite antigene (proteine) prezente membranar, citoplasmatic sau nuclear în ţesutul analizat. În funcție de nivelul de expresie al acestor proteine se confirmă tipul histologic tumoral și se face diagnosticul diferențial în cazul proliferărilor tumorale slab diferențiate. Totodată, în cazul metastazelor la distanță fără caracteristici sau aspecte morfologice caracteristice  slab diferențiate.

Evaluarea  markerilor imunohistochimici specifici și a indicelui de proliferare celulară ki67/mib-1 la nivelul țesutului tumoral analizat este necesară pentru a exclude/confirma procesul neoplazic. 

Pe baza datelor obținute în urma testelor imunohistochimice coroborate cu aspectul morfologic al procesului tumoral și a datelor clinice, se poate stabili prognosticul bolii şi alege tratamentul de primă intenţie.

*Departamentul de Anatomie Patologica Personal Genetics poate decide reluarea etapei de histoprocesare – topire și reincludere în parafină  contra cost in cazul blocurilor care sunt neconforme și nu își asumă eventualele rezultate neconcludente în cazul refuzului.