Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

HIS03 – Servicii suplimentare – coloraţie PAS + albastru alcian pH2,5

    • Home
    • Teste
    • HIS03 – Servicii suplimentare – coloraţie PAS + albastru alcian pH2,5

Tehnică:

Histopatologie

Condiţii recoltare şi transfer probe biologice

TIP PROBĂ VOLUM/ CONCENTRAŢIE TIP CONTAINER TEMPERATURĂ TRANSPORT VIABILITATE PROBĂ
Secţiuni etalate pe lame din ţesuturi

incluse în blocuri de parafină

  Lame cu secţiuni din

ţesuturi incluse în

parafină; se păstrează la

temperatura camerei.

Temperatura

camerei (18-25°C).

țesuturi incluse blocuri de parafină neconforme (supuse șocurilor mecanice, agresiunilor termice și/sau chimice)*

 

Durată trimitere rezultate

3 zile lucrătoare

Specialităţi

Anatomie patologică

Detalii test

Coloraţia PAS (Periodic Acid Schiff) pune în evidență prezența polizaharidelor precum glicogenul, a glicoproteinelor (mucine), glicolipidelor la nivel intra sau extracelular pe ţesutul analizat, cât și a speciilor de fungi. Această coloraţie este utilă în diagnosticul patologiei de stocare a glicogenului tezaurismoze ereditare (maladia von Gierke sau Pompe), în identificarea adenocarcinoamelor mucinoase colo-rectale, carcinoamelor de tip difuz slab coezive gastrice, boala Paget mamară, sarcom alveolar de părți moi etc.

Coloraţia albastru alcian la pH 2,5 permite detectarea mucopolizaharidelor acide extracelulare (glucozaminoglicani, unele mucopolizaharide, acizi sialici, acizi uronici), iar combinarea testului cu reacția PAS permite lărgirea spectrului de colorare a mucosubstanțelor (glicozaminoglicani) prin oxidarea 1,2-glicolilor la grupări aldehidice, care mai apoi sunt colorate in roșu strălucitor de către reactivul Schiff.

Rezultate: nuclei-albastru, polizaharide sau complexe de polizaharide – magenta, membrane bazale – roşu, polizaharide acide  – albastru.

*Departamentul de Anatomie Patologica Personal Genetics poate decide reluarea etapei de histoprocesare – topire și reincludere în parafină  contra cost in cazul blocurilor care sunt neconforme și nu își asumă eventualele rezultate neconcludente în cazul refuzului.