Program : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

0799 010 176

HIS12 – consult caz extern – second opinion (coloraţie hematoxilină eozină + diagnostic) pentru preparate histopatologice colorate și 1-2 blocuri

    • Home
    • Teste
    • HIS12 – consult caz extern – second opinion (coloraţie hematoxilină eozină + diagnostic) pentru preparate histopatologice colorate și 1-2 blocuri

Un specialist Personal Genetics în Anatomie Patologică va oferi o a doua opinie (second opinion) asupra unui caz extern ce a fost diagnosticat anterior într-un alt serviciu de anatomie patologică*.

Aspectul histopatologic identificat pe preparatul analizat va fi coroborat cu datele clinice din documentele medicale care însoțesc țesutul inclus în blocuri de parafină și se va elabora un diagnostic potrivit datelor existente.

Durată trimitere rezultate

5 zile lucrătoare

Specialităţi

Anatomie patologică

Detalii test

Pentru examinarea în microscopie optică cu scopul stabilirii unui diagnostic histopatologic, blocul de parafină care conține fragmentele tisulare, trece prin etape de tăiere la microtom și colorare, obținându-se în final o lamă de sticlă pe care este fixată o secțiune de țesut foarte subțire (0,2 microni) colorată standard hematoxilină-eozină.

În funcție de complexitatea cazului, specialistul Personal Genetics în Anatomie Patologică poate solicita efectuarea de teste complementare de imunohistochimie pentru stabilirea cu certitudine a diagnosticului. 

*Departamentul de Anatomie Patologică Personal Genetics poate decide reluarea etapei de histoprocesare – topire și reincludere în parafină  contra cost în cazul blocurilor care sunt neconforme și nu își asumă eventualele rezultate neconcludente în cazul refuzului.