Program : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

0799 010 176

IHC117 – Detecţie rearanjament genic ALK EML 4 – clonă D5F3

    • Home
    • Teste
    • IHC117 – Detecţie rearanjament genic ALK EML 4 – clonă D5F3

Tehnică:

Imunohistochimie

Condiţii recoltare şi transfer probe biologice

TIP PROBĂ VOLUM/ CONCENTRAŢIE TIP CONTAINER TEMPERATURĂ TRANSPORT VIABILITATE PROBĂ
țesut inclus în blocuri de

parafină

  țesut inclus în blocuri de parafină (se păstrează la

temperatura camerei)  + fişă solicitare examen anatomo-patologic

Temperatura

camerei (18-25°C).

Probă neconformă = țesut inclus în blocuri de parafină procesate incomplet în alte servicii A.P. ori supuse șocurilor mecanice, agresiunilor termice și/sau chimice)*

Durată trimitere rezultate

5 zile lucrătoare

Specialităţi

Oncologie, Pneumologie

Detalii test

Imunohistochimia este o metodă eficientă si rapidă care evaluează expresia genică a rearanjamentului ALK EML4 în neoplaziile pulmonare, respectiv identificarea prezenței proteinei ALK-EML4. Rearanjamentul ALK EML4 determină proliferare celulară necontrolată cu apariţia cancerului pulmonar prin activarea continuă a semnalizării creşterii celulare.

Rearanjamentul ALK EML4 reprezintă gena de fuziune ALK – EML4, care apare ca urmare a instabilității genetice și inversiei apărute la nivel cromozomial 2p.

Identificarea expresiei genice a acestui rearanjament la pacienții cu cancer pulmonar non-microcelular orientează selectarea terapiei optime, deoarece prezența sa conferă sensibilitate celulelor tumorale la terapia cu crizotinib și rezistenţă la inhibitori ai receptorului pentru factorul de crestere epidermal- EGFR.

Rearanjamentul ALK – EML4 este responsabil de aproximativ 3-7% din totalul cancerelor pulmonare non-microcelulare de tip adenocarcinom.

*Departamentul de Anatomie Patologica Personal Genetics poate decide reluarea etapei de histoprocesare – topire și reincludere în parafină  contra cost in cazul blocurilor care sunt neconforme și nu își asumă eventualele rezultate neconcludente în cazul refuzului.