Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

IHC128 -Testare PDL-1 prin IHC în imunoterapie

    • Home
    • Teste
    • IHC128 -Testare PDL-1 prin IHC în imunoterapie

Tehnică:

Imunohistochimie

Condiţii recoltare şi transfer probe biologice

TIP PROBĂ VOLUM/ CONCENTRAŢIE TIP CONTAINER TEMPERATURĂ TRANSPORT VIABILITATE PROBĂ
țesut inclus în blocuri de

parafină

  țesut inclus în blocuri de parafină (se păstrează la

temperatura camerei)  + fişă solicitare examen anatomo-patologic

Temperatura

camerei (18-25°C).

Probă neconformă = țesut inclus în blocuri de parafină procesate incomplet în alte servicii A.P. ori supuse șocurilor mecanice, agresiunilor termice și/sau chimice)*

 

Durată trimitere rezultate

10 zile lucrătoare

Specialităţi

Anatomie patologică

Detalii test

În cazul pacienților care prezintă neoplazii pulmonare în stadii avansate non-microcelulare, fără rearanjamentul genelor ALK-EML4 și fără mutație identificată în EGFR, imunoterapia este noua opțiune terapeutică de linia I si linia II.

Imunoterapia uitilizează anticorpi monoclonali care blochează receptorul PD-1 de la nivelul limfocitelor T, împiedicând legarea în acest situs a proteinelor PD-L1 prezente la nivelul celulelor tumorale, care ar determina inhibarea mecanismelor imune: recunoaștere și citotoxicitate tumorală.

Eficiența inițierii imunoterapiei este determinată prin testarea prezenței proteinei PDL1 la nivelul celulelor tumorale pulmonare prin imunohistochimie lucrată automat pe imunostainer și evaluarea nivelului ei de expresie de către specialistul Personal Genetics în Anatomie patologică cu ajutorul scorului tumoral proporțional (STP).

Pot primi imunoterapie de linia I cu pembrolizumab pacienții cu diagnostic de neoplazie pulmonară în stadiu avansat, fără rearanjament genetic ALK-EML4 și fără mutație identificată la nivelul EGFR și care au primit în urma testării celulelor tumorale prin IHC pentru identificarea prezenței proteinei PDL1 un scor tumoral proporțional (STP) ≥  50% .

*Departamentul de Anatomie Patologica Personal Genetics poate decide reluarea etapei de histoprocesare – topire și reincludere în parafină  contra cost in cazul blocurilor care sunt neconforme și nu își asumă eventualele rezultate neconcludente în cazul refuzului.