Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

IMU106 – Anticorpi Anti SARS COV2 IgG si IgM

    • Home
    • Teste
    • IMU106 – Anticorpi Anti SARS COV2 IgG si IgM

Tehnică:

ELISA

Condiţii recoltare şi transfer probe biologice

TIP PROBĂ VOLUM/CONCENTRAŢIE TIP CONTAINER TEMPERATURĂ TRANSPORT VIABILITATE PROBĂ
Sange periferic recoltat pe gel (eprubeta cu dop rosu obligatoriu) Minim 4 ml  eprubeta cu gel si cu dop rosu 2-8°C  Maxim 24 ore de la recoltare

 

Durată trimitere rezultate

2-3 zile

Specialităţi

Boli infectioase

Detalii test

Detecția anticorpilor specifici anti SARS-CoV-2 de tip IgM permite evidențierea infecțiilor acute.

Testele IgM pozitive ar trebui confirmate cu teste RT-PCR, deoarece un test IgM pozitiv poate apărea și la persoane vindecate, ceea ce limitează foarte mult utilitatea acestei metode pentru diagnosticul infecției și reducerea transmiterii. Deoarece anticorpii IgM s-ar putea să nu se dezvolte precoce sau deloc la pacienții infectați, acest tip de test de anticorpi nu este utilizat pentru a exclude SARS-CoV-2 la un individ.

Anticorpii IgG apar în organism mai târziu și se mențin pe o perioadă mai lungă. Studiile efectuate până acum nu demonstrează cu certitudine care este durata prezenței anticorpilor IgG în organism (săptămâni, luni). De asemenea, monitorizarea în dinamică a nivelului anticorpilor IgG constituie o modalitate importantă de depistare a infecției acute, astfel un titru de anticorpi specifici tip IgG din faza de covalescență de ≥4 ori mai mare comparativ cu titrul identificat în faza acută, poate fi utilizat drept criteriu de diagnostic pentru pacienții suspectați de infecție SARS-CoV-2, cu rezultate negative la testele RT-PCR.

Interpretarea rezultatelor

Un rezultat pozitiv pentru anticorpii de tip IgG și negativ pentru anticorpii IgM, este sugestiv pentru o infecție anterioară cu SARS-CoV-2. Un rezultat negativ (pentru anticorpii IgM și IgG) nu exclude infecția cu SARS-Cov-2.

Un rezultat negativ (pentru anticorpii IgM și IgG) nu exclude infecția cu SARS-Cov-2. Detecția anticorpilor specifici anti SARS CoV2 de tip IgM (suportul răspunsului imun primar) va permite evidențierea infecțiilor acute, însă cu un interval timp de latență (minim 7 zile post infecție). Anticorpii de tip IgG apar la aproximativ 14 zile de la momentul infecției si pot persista o perioada îndelungată.

Un rezultatul pozitiv pentru anticorpii de tip IgM și negativ pentru anticorpii IgG este sugestiv pentru o infecție acută sau un contact recent cu SARS-CoV-2. Un rezultat pozitiv trebuie sa fie interpretat în context clinic și confirmat prin metode superioare. Un rezultat pozitiv ar putea fi determinat și o reacție încrucișată cu virusul respirator sincițial sau cu alte Coronavirusuri.

Detecția anticorpilor specifici anti SARS CoV2 de tip IgM (suportul răspunsului imun primar) va permite evidențierea infecțiilor acute, însă cu un interval timp de latență (minim 7 zile post infecție). Anticorpii de tip IgG apar la aproximativ 14 zile de la momentul infecției si pot persista o perioada îndelungată.