Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776 - 021 9179

IMU112 – Test rapid antigen SARS-CoV-2

    • Home
    • Teste
    • IMU112 – Test rapid antigen SARS-CoV-2

Tehnică:

Imunocromatografica

Condiţii recoltare şi transfer probe biologice

TIP PROBĂ VOLUM/CONCENTRAŢIE TIP CONTAINER TEMPERATURĂ TRANSPORT VIABILITATE PROBĂ
Exudat nazofaringian Temperatura camerei (18-25°C).

 

Durată trimitere rezultate

30 minute

Specialităţi

Boli infectioase (virusuri cu transmitere aeriana)

Detalii test

SARS‑CoV‑2 Rapid Antigen Test este un test imunologic cromatografic rapid, pentru detectarea calitativă a antigenilor specifici SARS‑CoV‑2 prezenți în nazofaringele uman. Testul este conceput pentru a detecta antigenul virusului SARS‑CoV‑2 la persoanele suspecte de COVID‑19.

Sensibilitatea SARS‑CoV‑2 Rapid Antigen Test pentru detecția rapidă a antigenului SARS‑CoV‑2 a fost stabilită în studii prospective, randomizate, în regim simplu-orb, efectuate în timpul pandemiei de SARS‑CoV‑2 în Brazilia și India. Nu au existat reacții încrucișate cu substanțele cu potențial de reactivitate încrucișată, cu excepția coronavirusului SARS.

Sensibilitatea și specificitatea testului SARS‑CoV‑2 Rapid Antigen Test a demonstrat o sensibilitate de 96.52 % și o specificitate de 99.68 %.

SARS‑CoV‑2 Rapid Antigen Test este inclus pe lista Uniunii europene cu teste aprobate ( https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/preparedness_response/docs/covid-19_rat_common-list_en.pdf )

In acest moment exista un spectru larg de simptome acuzate de oamenii care au contactat virusul COVID 19. Unele dintre aceste simptomele pot fi frecvente ca: febra si tuse seaca, stare de oboseala, mai putin frecvente ca: dureri musculare sau de gat si de cap pierderea mirosului si a gustului si rare sau foarte grave cum ar fi dificultati respiratorii si durere in piept pierderea vocii sau a mobilitatii.

In aceasta situatie este foarte important sa ne mobilizam si sa fim preventivi optand pentru testare rapida, izolare in cazul rezultatului pozitiv si in definitiv, vaccinare in masa.