Opening Hours : Luni - Vineri, 8:30 - 17:00.

EMAIL

office@personalgenetics.ro

Call Now

021 311 0776

Analiza IHC oferă un diagnostic de precizie la Personal Genetics

Analiza IHC reprezintă o etapă avansată în diagnosticare. Este analiza care oferă un diagnostic de certitudine, care poate să facă diferența între malign și benign, și are un rol important în cazul bolilor neurodegenerative. Scopul nostru, al celor de la Personal Genetics, este  să creștem calitatea vieții oferind servicii de laborator, teste genetice și de anatomie patalogică, ce stau la baza medicinei personalizate, medicinei de prevenție și de prognostic.

La ce ajută o analiză IHC?

Întregul scop al procedurii IHC este de a ne oferi informaţii importante privind existenţa unei boli, cât de avansată este, sau chiar în monitorizarea unui tratament. Analiza IHC identifică antigenii specifici, dar şi cantitatea de antigen prezent în ţesut.

De ce să-ți faci un test la Personal Genetics?

Ne dorim ca pacienții noștri să aibă la dispoziție informațiile complete pentru a putea lua decizii în legătură cu sănătatea și viața lor în deplină cunoștință de cauză. În acest sens, garantăm dreptul pacientului de a fi informat și de a lua decizii asupra rezultatelor testelor genetice si de anatomie patologica precum și deplina confidențialitate a rezultatelor.

Personal Genetics este centru de genetică medicală umană, a cărui filozofie este de a pune la dispoziția clienților săi informații despre structura lor genetică într-o manieră responsabilă din punct de vedere medical și etic.

Ne dorim ca pacienții noștri să aibă la dispoziție informațiile complete pentru a putea lua decizii în legătură cu sănătatea și viața lor în deplină cunoștință de cauză. În acest sens, garantăm dreptul pacientului de a fi informat și de a lua decizii asupra rezultatelor testelor genetice, precum și deplina confidențialitate a rezultatelor.

Tehnica IHC este folosită în:

  • Diagnosticul diferitelor patologii

  • Dezvoltarea farmaceuticelor din categoria terapiilor țintite/imunoterapiei

  • Cercetare clinică

Folosind markeri tumorali specifici, IHC poate detecta caracterul benign sau malign al unei formațiuni tumorale, poate determina stadiul patologic al bolii şi poate identifica histogeneza celulei metastazice pentru a localiza o tumoră primară sau secundară. 

Suspiciuni de diagnosticare unde este nevoie de o analiză IHC?

IHC este cel mai frecvent utilizată pentru detectarea şi diagnosticul celulelor anormale în stări patogenice precum cancerul. Histopatologia clasică este insuficientă pentru a caracteriza complet o neoplazie, în vederea unui tratament adecvat.

De exemplu, diagnosticul de „carcinom slab diferențiat” sau „proliferare celulară cu potențial evolutiv incert” necesită obligatoriu teste suplimentare de tipul IHC. Totodată, anumite cancere hormono-dependente (sân, prostată) beneficiază de terapie hormonală, în funcție de calitatea și intensitatea reacției pozitive raportate prin IHC. Expresia anormală a unor proteine implicate în carcinogeneză poate fi marcată cu anticorpi specifici, metodă ce permite utilizarea terapiei țintite. În final, medicul oncolog alege schema de tratament în funcție de încadrarea subtipului tumoral, confirmată cu ajutorul imunohistochimiei.

Detectarea markerilor cancerigeni poate fi făcută şi prin analize biochimice din sânge, dar rezultatele vor fi mult mai concludente atunci când sunt analizate direct pe țesutul afectat, prin analiza IHC. În urma unor valori crescute ale markerilor cancerigeni în rezultatele analizelor sanguine, medicul specialist va recomanda o biopsie tisulară pentru analiza IHC.

Imunohistochimia joacă un rol important în diagnosticul tumorilor precum cancerul de sân, cancerul de piele, carcinomul de rinichi, cancerul de prostată, cancerul pulmonar, cancerul gastric, leziunile osoase dar şi în cazul bolilor neurodegenerative.

Pașii unei analize IHC

Proba tisulară utilizată pentru imunohistochimie este reprezentată de același material pe care s-a efectuat diagnosticul microscopic de primă etapă. Prin urmare, medicul selectează anticorpii necesari diagnosticului de precizie pe baza aspectului histopatologic pe colorația uzuală. 

Paşii procedurali pentru IHC încep prin:

  1. Selectarea blocului de parafină ce conține țesutul relevant pentru analiză. Această etapă este efectuată de medicul anatomo-patolog care vizualizează microscopic lamele colorate clasic cu HE (hematoxilină-eozină), notează blocul de parafină corespunzător și indică tipul de anticorpi necesari testării.

  2. Secționarea blocurilor de parafină în felii subţiri (3-4 µm), ce vor fi montate pe lame de sticlă speciale.

  3. Procesarea feliilor de țesut împreună cu anticorpul specific pentru antigenul cercetat, care va fi colorat cu o substanță cromogen, etapă ce necesită 2-3 zile, conform protocolului din laborator.

  4. Identificarea microscopică a reacției pozitive induse de formarea complexelor antigen-anticorp în celulele examinate. În cazul unei reacții neconcludente sau a datelor insuficiente în primă fază, medicul anatomo-patolog poate solicita repetarea unei testări sau suplimentarea cu alți anticorpi.

Testimoniale pacienți

“Nu știam ce înseamnă o analiză de laborator. Cu atât mai puțin o analiză IHC. Până când m-am lovit de nevoia unei astfel de analize și mi-am dat seama cât de importantă este acuratețea ei pentru un diagnostic complet și corect. Mulțumesc laboratorului Personal Genetics pentru profesionalismul cu care lucrează” – M. G.

*Disclaimer: Părerile aparțin întru totul pacienților noștri, iar tratamentele, precum și rezultatele vor diferi în funcție de fiecare caz.

„La un moment dat, am primit un diagnostic înfricoșător: posibilitatea de a avea cancer. Am repetat testele și analizele de mai multe ori, până am ajuns la Personal Genetics, unde Dr. Iacob Simona a sesizat o posibilă greșeală de diagnostic. A rămas în contact cu mine de când am ajuns cu proba la laborator, până când a putut să confirme eroarea. După un an și jumătate de traume psihice și fizice de pe urma bolii de care mă tratam eronat, am putut să-mi reiau viața – R. C.

Teste imunohistochimice disponibile la Personal Genetics

Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în hematopatologie

Analiza IHC 3 – 5 anticorpi in patologia genitala feminina

Analiza IHC 3 – 5 anticorpi in patologia glanda mamara

Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală de parti moi si osoasă

Analiza IHC3 – 5 anticorpi în patologia tumorala gastro- intestinala

Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală neuroendocrină

Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală pulmonară

Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală SNC

Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală uro-genitală masculină

Analiza IHC 3 – 5 anticorpi în patologia tumorală urologică şi renală

Analiza IHC – Panel MMR

Detecţie rearanjament genic ALK EML 4 – clonă D5F3

Testare PDL-1 prin IHC în imunoterapie